Topptur til Høgenipa i Jølster.

Fellestur

Fra dato
21. august kl. 15:00
Til dato
23. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Natur, Utsikt, Bre, Trivsel, Samhold
Arrangør
Odda/Ullensvang Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Helgetur til Jølsters flotte natur, med en flott tur til Høgenipa lørdagen. Vi planlegger å bruke egne biler, som vi får prøve å samle oss i, for å dele på utgifter og ha det sosialt. Påsitterne betaler for skyss til sjåføren.

Vi skal overnatte på Thon Hotel Jølster fra fredag til søndag. 

På hotellet har vi reservert 10 rom (15-20 prs). Her inngår frukost lørdag/søndag og sommerbuffe fredag og lørdag. Nistepakke må smøres selv på hotellet, og er inkludert lørdagen.

 

 

Som kjentmann har vi med oss Egil Dvergsdal som til daglig jobber i Ullensvang Kommune, men er født og oppvokst her i Jølster.

Turbeskrivelse lørdagen: Vi går fra hotellet til fots i 15 min mot stien som leder oss mot målet, Høgenipa! Starten på turen går i til dels bratt terreng og steintrapper. Vi passerer Vikastøylen i lia, før vi kommer til Kleivafjellet 1057m og vi kan nyte litt utsikt! Vi holder oss på Eggen opp og bortover til høyde 1162 ved Skafonnfjellet før vi kommer til Høgenipa 1307m.

Turen nedover tar vi ned om Instebotnvatnet på 797moh. Fortsetter ut dalen til Fossheimsstøylen og så ned til bilvei og transport til hotellet. Vi prøve å sette en eller flrer biler for transport ned til hotellet i toppen av bilveien i forveien.

 

Søndag er det hjemreise, men vi anbefaler å ta turen til Astruptunet når en først er her i området. Vi tar en prat om dette lørdagen. Det er bare en liten avstikker!

Pris pr prs: Ikke medlem voksen 4200.- ungdom 4000.-.

Medlem: voksen 2800.- ungdom 2600.-

Topptur til Høgenipa i Jølster.

Helgetur til Jølsters flotte natur, med en flott tur til Høgenipa lørdagen. Vi planlegger å bruke egne biler, som vi får prøve å samle oss i, for å dele på ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • John Sigve Torbjørnsen