Via Ferrata Kyrkjeveggen

Via Ferrata Kykjeveggen er turen for deg som likar ein luftig opplevelse!

Via Ferrata Kyrkjeveggen, som ligg i Fjæra i Åkrafjorden er kanskje Noregs tøffaste Via Ferrata løype. Løypa er lagt opp til klatring på fjell der det er mogleg. I dei mest krevande partia er det sett inn trinn for at flest mogleg skal kunne gå løypa. Klatrepartiet frå innsteget på 50 moh. til topphylla på 550 moh. er om lag 900 meter langt. Fjæratoppen er høgste topp på 713 moh. Det siste partiet til Fjæratoppen er vanleg sti.

Vi møtes ved Åkrafjorden Nature B&B, kor vi får uttdelt utstyr og går samla til starten av klatreløypa. Vi har med erfarne klatreguide, som viser oss korleis vi skal klatra trygt opp kyrkjeveggen. På toppen nyt vi medbrakt nista, før vi går ned igjen til Fjæra på vanleg sti. Turen tar mellom 5-7 timer. Aldersgrense er 12 år.

Turen koster kr. 1000 for medlemmer og kr 1100 for ikke-medlemmer.

Pakkeliste vil bli sent ut i forkant av turen. Merk at værforhold kan gjøre at turen blir avlyst på kort varsel.

Via Ferrata Kyrkjeveggen

Via Ferrata Kykjeveggen er turen for deg som likar ein luftig opplevelse!  Via Ferrata Kyrkjeveggen, som ligg i Fjæra i Åkrafjorden er kanskje Noregs tøffaste Via Ferrata løype. Løypa er ...

Turleder:

• Sara Tokheim