Avlyst Tryggleikssamling for turleiarar og andre frivillige - Øystese

Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga smittevernomsyn.

Korleis jobbar me saman for å redusera risiko for alvorlege ulukker i Bergen og Hordaland turlag? Korleis gjer me turen og dugnaden trygg?

Oppmøtestad: Holmatun, Holmane 20, Øystese

Oppmøtetidspunkt: 26 mars kl. 17.30

Program:

17:30    Registrering og matservering

18:00     Camilla Ianke "DNT ansvar for tilrettelegging av trygg aktivitet"

20:00     Birgithe Roald "Tryggleiksarbeid i Bergen og Hordaland Turlag"

20:30     Oppsummering og avrunding

Camilla Ianke
"DNTs ansvar for tilrettelegging av trygg aktivitet"

DNT har et stort og variert aktivitetstilbud. Vi ønsker å få flest mulig ut i naturen og skape naturopplevelser for livet. Dette krever at vi er gode på sikkerhet. DNTs turfilosofi er tuftet på sikkerhet. Tur etter evne og forhold handler nettopp om dette og sammen med resten av fjellvettreglene danner de gode forutsetninger for en trygg turkultur. DNT ønsker å få flest mulig ut i naturen og skape naturopplevelser for livet. Dette krever at vi er gode på sikkerhet. DNTs turfilosofi er tuftet på sikkerhet. Tur etter evne og forhold handler nettopp  om dette og sammen med resten av fjellvettreglene danner de gode forutsetninger for en trygg turkultur. Men dette er ingen selvfølge. Det må kontinuerlig og systematisk arbeid til for å skape en slik kultur og det må gjennomsyre alle deler av organisasjonen.

Samlingen passer for turledere, instruktører og styremedlemmer i lokallaget, men er også aktuelt for andre i turlaget som driver med sti- og hyttearbeid, eller annet arbeid i felt.

Kursholder Camilla Ianke har blant annet bakgrunn fra DNT fjellsport og har jobbet med naturbasert reiseliv i flere år. Hun holder kurs i systematisk sikkerhetsarbeid for opplevelsesbedrifter og har den siste tiden jobbet med å utvikle et kurs for DNT om ansvar for tilrettelegging av trygg aktivitet.

Birgithe Roald, leiar aktivitetsavdelingen Bergen og Hordaland Turlag
"Tryggleiksarbeid i Bergen og Hordaland Turlag?"

- En gjennomgang av tryggleiksarbeidet i BHT
- Praktiske tiltak for å redusere sannsynet for ulukker på turar og aktivitetar i regi av Bergen og Hordaland turlag.
- Gjennomgang risikoreduserande krav, rutiner, skjema, instruksar og vilkår
- Gjennomgang Handlingsplan ved ulykke