Grunnleggende turlederkurs, Barnas Turlag

Kurs

Fra dato
2. juni 2018 kl. 09:00
Til dato
3. juni 2018 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Odda/Ullensvang Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene. Dette kurset er særlig tiltenkt de som ønsker å være turledere i Barnas Turlag. 

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet, langs merket sti og vei, for både barn og voksne. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid, og du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. Alle som ønsker å gå videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs først. 

Kursplan:

Ambassadørkurs. 3 timers innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i løpet av lørdagskvelden på turlederkurset.

2. - 3. juni: Grunnleggende turlederkurs. Egen kursplan. Se veiledende modulplan her. 
Denne helgen foregår for det meste utendørs på Seljestad rundt Korlevollhytta . Nærmere informasjon vil sendes til påmeldte deltakere, 

Hjemreise fra Korlevoll på ettermiddagen søndag.

Kursholdere:Gunnlaug Vågen og Kjell Yri fra Kvinnherad Turlag.

Påmelding til kurset inkluderer både ambassadørkurset og det grunnleggende turlederkurset. Dersom du har ambassadørkurset fra før, skriv dette i kommentarfeltet ved påmelding. 

Pris: Kr 1550,- . Man  være medlem for å delta på dette kurset. Hele beløpet refunderes etter fire praksisturer for BHT. 

Prisen dekker ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, turlederboka, kart, overnatting på Korlevoll, samt alle måltider. Transport må dekkes av den enkelte kursdeltager.

Aktuelle deltakere blir kontaktet før kurset og får tilsendt mer detaljert informasjon om programmet. Mer informasjon kan du få ved henvendelse til adm. ansvarlig for kurset: elise.hessevik@dnt.no/ 55 33 58 18

 

Opptakskrav modul 1, Ambassadørkurs:
Medlem i DNT. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.

Opptakskrav modul 2, Grunnleggende turlederkurs:
Gjennomført ambassadørkurs og medlem i DNT.
Du må ha god og generell turerfaring fra tidligere, samt et ønske om å dele din turglede med andre.

Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

" Å arbeide med barn er givende og krevende. La aldri tanken på målet med arbeidet overskygge gleden ved at dere er sammen underveis."

Les mer om å bli turleder og DNT´s turlederstige her

Grunnleggende turlederkurs, Barnas Turlag

Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene. Dette kurset er særlig tiltenkt de som ønsker å ...

Kontaktinformasjon: