BASECAMP 2015

7-9 august arrangerte vi i DNT-ung Odda/Ullensvang basecamp i Skjeggedal! Helga var helt fantastisk, med mange fantastiske aktiviteter.  Det ble en helg deltakerne sent vil glemme. 

Fredag var det bli oppmøte i Skjeggedal og vi vil lagde til en camp, satt opp telt, lavvo og rigga oss til. vi hadde en "bli kjent" kveld og vi koste oss rundt bålet. Det var en klasse med skoleungdommer fra Frankrike som satt langs veien i Skjeggedal å venta på skyss ned til Odda. Vi bestemte oss da for å invitere de til campen vår, de takka fort ja og vi koste oss i lag med en gjeng med ungdommer fra Frankrike på fredagskvelden. 

 Lørdags morgen begynte morroa på ordentlig! Vi skulle nemlig  ta zipline inne i Ringedalen. Vi syklet ca 7 km til enden av Ringedalsvannet. Vi la så fra oss syklene og gjekk ca en halvtime opp langs fjellet. Når vi nådde toppen hvor ziplinene begynte var det mye spenning i gruppa. Alle var lika gira. Vi skulle så hive oss ut i de 3 ziplinen! Total lengde er 600 meter. Det var en helt fantastisk stemning i gruppa menst vi stod i kø, må ha vært den kjekkeste køen vi har stått i! Når vi kom ned igjen til campen var alle veldig klare for et bad. Selv hvor kaldt det var så hoppet nesten alle uti. Resten av kvelden koste vi oss med grillmat, bål og noen "camp aktiviteter”. 

Søndag var det Trolltunga som stod for tur! Vi skulle da bestige Trolltunga med klatreutstyr! Vi skulle nemlig klatre Via Ferrataruta, Himmelstigen. Søndagen startet også med en sykkeltur, vi syklet de samme 7 km til enden av Ringedalen, la fra oss syklene og gjekk ca en og en halv time opp i fjellet før vi heiv på oss klatreutstyret og klatrer opp til Trolltunga! Stemningen var så utrulig bra og folk koste seg heile veien opp til tunga. Kjempe stemning i veggen. Når vi var tilbake fra Trolltunga var det  rydding, pakking og hadebra som stod for tur. Like trist å si hade til alle etter en så fantastisk helg i så godt samvær. Alle klaffet like bra med en gang uansett hvor du var fra. Alle stiftet nye bekjentskaper og var klar for å dra på ny tur i lag ganske fort. Vi håper på å gjenta denne fornøyelsen i 2016.